Желите да поделите вашу причу са нама? Пошаљите нам маил на Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели. и ми ћемо Вас контактирати.
_________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________
cm.png

- Стојан Манчић мастер инжењер технологије. Приватни предузетник власник "CRAFT" пиваре.
- Студијско подручје: Прехрамбено инжењерство 
- Студент прве године докторских акдадемских студија на Технолошком факултету у Лесковцу.

Стојан С. Манчић, мастер инжењер технологије, рођен је 3. маја 1994. године у Лесковцу. Основну школу „Бора Станковић“ у Вучју, завршио је са одличним успехом. Средњу школу ,,Светозар Крстић-Тоза“, смер Прехрамбени техничар, завршио је 2013. године у Вучју.
Школске 2013/14 године, уписао је Технолошки факултет у Лесковцу, на коме је дипломирао 17.8.2017. године, са просечном оценом 9,6. Школске 2017/2018 године, такође на Технолошком факултету у Лесковцу, уписује мастер академске студије, које завршава 28.9.2018. године са просечном оценом 10. Одбрана дипломског рада, који носи назив „Утицај различитих извора угљеника и концентрације на продукцију антибиотика помоћу Streptomyces hygroscopicus“, успешно је завршена, такође са оценом 10. Докторске академске студије уписао је 2018. године, на студијском подручју Технолошко инжењерство, на Технолошком факултету у Лесковцу као студент на буџету.
Захваљујући стеченом знању на основним и мастер академским студијама и великом труду и залагању професора Технолошког факултета у Лесковцу студент се отиснуо у воде "CRAFT" пиварства. Играјући се са различитим укусима и врстама слада и хмеља успео је да направи две врсте "CRAFT" пива. Иако се Стојан тренутно бави кућним пиварством жеља му је да покрене производњу у свом родном крају уз помоћ локалне самоуправе и професора Факултета.
_________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________

nenad s- Ненад Станојевић маст. инг. технологије. Институт ВИП Центар д.о.о. Лесковац
- Студијскo подручје: Прехрамбена технологија и биотехнологија,Генерација: 2013. 

Основне студије на Технолошком факултету у Лесковцу, Универзитета у Нишу, сам уписао 2013. године, а дипломирао 2017. године са просечном оценом 9,23. Исте године сам уписао мастер студије на истом факултету, а мастер рад одбранио 2018.године на тему „Екстракција уља из кукурузне клице: статистичка оптимизација и моделовање процесних услова екстракције“ под менторством проф. др Оливере Стаменковић. Мастер студије сам завршио са просечном оценом 10,00. 
У току мастер студија сам био на стручној пракси у Институту за превентивни инжењеринг и прелиминарно пројектовање – Институт ВИП Центар д.о.о., где и сада радим. У Институту радим од новембра 2018. године као менаџер за превентивни инжењеринг и прелиминарно пројектовање. За време стажирања од 6 месеци сам стекао основна знања за обављање послова безбедности и здравља на раду, заштите од пожара и стандардизације постројења и разних организација, која ми данас доста помажу у послу. Сада имам сертификате за 4 стандарда: ISО 9001:2015 – Систем менаџмента квалитетом (QМС), ISO 9001:2015  – Систем менаџмента животном средином (ЕМС), (QMS), ISO 14001:2015– Систем менаџмента безбедношћу и здрављем на раду и HACCP – Hazard Analysis Critical Control Pointт и радим за сертификациону кућу TÜV NORD  из Немачке. Сертификате за ISО стандарде сам добио од стране EUROPEAN REGISTER OF CERTIFICATED AUDITORS (ERCA).
На факултету сам стекао знања која су ми од великог значаја на пословима стандардизације, пре свега за стандарде који се односе на храну. Своја знања и даље ширим кроз разне обуке и сарадњу са старијим колегама.
_________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________

rsz 1nat6asa rad

- Наташа Радмановац, сада Стаменковић, мастер инжењер технологије, Асистент на Технолошком факултету у Лесковцу.
- Студијско подручје: Текстилне технологије, генерација 2007.
- Студент академских докторских студија, студијско подручје: Технолошко инжињерство.

Рођена сам 1988. године у Брусу. После завршетка средње Техничке школе у Крушевцу, 2007. године уписала сам Технолошки факултет у Лесковцу на студијском програму – текстилне технологије, смер – текстилно инжињерство. На самом почетку студија све је изгледало тешко и непознато, али за само пар месеци уз подршку колега и труд професора да нам пренесу своје знање сам схватила да сам на правом месту. Дипломирала сам 2011. године са просечном оценом 8,13 (осам и 13/100) и те исте године уписала мастер академске студије на Технолошком факултету у Лесковцу, које сам завршила октобра 2012. године са просечном оценом 9,10 (девет и 10/100) и оценом 10 (десет) на дипломском испиту и ангажована као сарадник у настави. Своје усавршавање и разоткривање нових тема о текстилу наставила сам на докторским студијама, које сам уписала 2013. године, такође на Технолошком факултету, на ком сам запослена као асистент. Сада са сигурношћу могу рећи да је Технолошки факултет у Лесковцу био мој прави избор, јер поред стеченог знања сам упознала врхунске професоре, дивне људе и праве пријатеље.
Потребно је само „Знати, мислити, сањати. То је све.“ (В. Иго)
_________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________

                                                                                                                                                  < < 1 . 3 4 5 > >

Контакт

Булевар Ослобођења 124
16000 Лесковац
Телефон: +381 (16) 247-203
факс: +381 (16) 242-859
емаил: tehfak@ni.ac.rs3
АКРЕДИТОВАНА СТУДИЈСКA ПРОГРАМА

14th Symposium

rsz 314 s1 
50
НАСТАВНИКА И САРАДНИКА

Информатор за студенте

video

 
 
 


22
ЛАБОРАТОРИЈЕ