Мониторинг животне средине

Наставник или наставници: Зоран Тодоровић.Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели.

Драган Цветковић,Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели.

Циљ предмета: Студенти стичу основна знања о техникама и технологијама које се користе у мониторингу животне средине која се односе на узимање и карактеризацију узорака, праћења просторно-специфичних пројеката заштите животне средине у санацији и пост-санацији; праћење географских подручја у циљу процене стања и трендова на основу специфичних индикатора животне средине.

Исход/делокруг предмета: Након завршеног курса о мониторингу животне средине студент би требало да буде оспособљен за узимање  узорака ваздуха, површинских вода, подземних вода, карактеризацију земљишта, санацију и пост-санацију просторно-специфичних пројеката  у заштити животне средине. Треба да разуме физичке, хемијске и биолошке процесе који прате транспорт загађивача у ваздуху, земљишту, површинским и подземним водама. Студенти су оспособљени да ускладе релевантне федералне, државне и локалне регулативе користећи статистички валидне податке о узорцима.

Картон предмета

Материјал за припрему испита

Контакт

Булевар Ослобођења 124
16000 Лесковац
Телефон: +381 (16) 247-203
факс: +381 (16) 242-859
емаил: tehfak@ni.ac.rs7
АКРЕДИТОВАНИХ СТУДИЈСКИХ ПРОГРАМА

14th Symposium

rsz 314 s1 
50
НАСТАВНИКА И САРАДНИКА

Информатор за студенте

video

 
 
 


22
ЛАБОРАТОРИЈЕ