Наставник или наставници: Станиша Стојиљковић,Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели.
Циљ предмета:Упознавање са принципима дехидрације производа, пре свега са аспекта карактера везе влаге и материјала. Упознавање са принципима хлађења и замрзавања, као и процесима који прате прехрамбене производе у фази сушења, хлађења или смрзавања.
Исход предмета:Овладавање принципима дехидрације на бази водене активности робе. Препознавање карактера дехидрације на основу врсте робе, односно на основу карактера везе влаге и материјала у датој роби. Овладавање процесима сушења, хлађења и смарзавања робе. Препознавање апарата и уређаја за дехидрацију робе сушењем. Овладавање савременим поступцима дехидрације, лиофилизација, сушење у инертној атмосфери и др.
Материјал за припрему испита