Наставник или наставници:Љиљана Станојевић,Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели.
Јелена Станојевић, Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели.
Циљ предмета:Упознавање студената са основним биолошким, хемијским, технолошким и другим карактеристикама лековитих и зачинских сировина биљног порекла за производњу чајева, чајних мешавина, биоактивних и зачинских производа за прехрамбену индустрију. Стицање знања о савременим методама контроле квалитета, техникама, машинама и уређајима за припрему, методама конзервирања и условима лагеровања лековитих и зачинcких биљних сировина.
Исход предмета:На основу стечених знања студент је компетентан да ради у научним, развојним и примењеним истраживањима, припреми и преради лековитог и зачинског биља.
Материјал за припрему испита