Технологија лековитог и зачинског биља

Наставник или наставници:Љиљана Станојевић,Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели.

Циљ предмета:Упознавање студената са основним биолошким, хемијским, технолошким и другим карактеристикама лековитих и зачинских сировина биљног порекла за производњу чајева, чајних мешавина, биоактивних и зачинских производа за прехрамбену индустрију. Стицање знања о савременим методама контроле квалитета, техникама, машинама и уређајима за припрему, методама конзервирања и условима лагеровања лековитих и зачинcких биљних сировина.

Исход предмета:На основу стечених знања студент је компетентан да ради у научним, развојним и примењеним истраживањима, припреми и преради лековитог и зачинског биља.

КАРТОН ПРЕДМЕТА

Материјал за припрему испита

Контакт

Булевар Ослобођења 124
16000 Лесковац
Телефон: +381 (16) 247-203
факс: +381 (16) 242-859
емаил: tehfak@ni.ac.rs

8
АКРЕДИТОВАНИХ СТУДИЈСКИХ ПРОГРАМА
21
ЛАБОРАТОРИЈА