петак, 13 јул 2018 11:54

Учешће студената Технолошког факултета на такмичењу у креирању еко-иновативних прехрамбених производа Ecotrophelia Србија 2018

Шесто по реду национално такмичење у креирању екоиновативних производа Ecotrophelia Србија 2018 одржано је 10.07.2018. у Научно-технолошком парку Београд са циљем да промовише студентску иновативност, креативност и предузетнички дух. Такмичење је организовано од стране Удружења прехрамбених технолога Србије у сарадњи са USAID пројектом за конкурентну привреду, а под покровитељством Министарства просвете, науке и технолошког развоја Републике Србије.
По први пут су се на овом такмичењу учествовали су и студенти Технолошког факултета у Лесковацу.

ucesce rot

Студенти Факултета са студијског модула Прехрамебена технологија, Стефан Станојевић (I година), Марија Ристић (I година), Владимир Поповић (I година) и Александар Шљивић (III година) оформили су тим Мастеф, и уз свесрду помоћ наставника осмислили су и направили свој екоиновативни производ - нискокалорични свежи сир од козје сурутке и млека са додатком лековитог биља.

ucesc2 2

Предложени производ, МАСТЕФ сир припада групи свежих младих сирева типа рикота, који се добија од козје сурутке, козјег млека и лековитог биља из наших крајева.
МАСТЕФ сир представља екоиновативни производ који се уклапа у савремене трендове и идеалан је за производњу у постојећим капацитетима млекарске индустрије Србије.

ucesce 3

Студнети Факултета су показали да су спремни да се већ од првих година студија равноправно такмиче са много старијим колегама са других факултета, да имају добре идеје, јасну визију, предузетнички дух као и да могу да увек рачунају на стручну помоћ и подршку свог Факултета и његових упошљеника.

Више информација о такмичењу налази се на адреси  www.agromedia.rs/agro-teme/prehrambena-industrija/studenti-se-takmice-za-najinovativniji-prehrambeni-proizvod

 

Контакт

Булевар Ослобођења 124
16000 Лесковац
Телефон: +381 (16) 247-203
факс: +381 (16) 242-859
емаил: tehfak@ni.ac.rs7
АКРЕДИТОВАНИХ СТУДИЈСКИХ ПРОГРАМА

14th Symposium

rsz 314 s1 
50
НАСТАВНИКА И САРАДНИКА

Информатор за студенте

video

 
 
 


22
ЛАБОРАТОРИЈЕ