уторак, 06 новембар 2018 09:38

Једнодневна студијска посета фабрици „Рубин“, Крушевац

Студенти студијског програма Прехрамбена технологија и Биотехнологија су у среду, 31.10.2018. године, посетили фабрику „Рубин“ из Крушевца. Једнодневна студијска посета фабрици је реализована као део наставног програма из предмета Технологија вина и алкохолних пића, са циљем практичног упознавања студената са свим аспектима производње вина и алкохолних пића. 

rub 1

Технолог запослен у фабрици провео је студенте кроз све делове фабрике детаљно их упознајући са фазама прераде грожђа и производње црвеног и белог вина, пенушавих вина и вињака. Студенти су имали прилику да виде најсавременију опрему укључујући хидрауличне и мембранске пресе које се користе у производњи белог вина, савремене винификаторе и линије за паковање, као и најновију лабораторијску опрему која се користи у анализи готових производа.

rub 2

На крају обиласка организована је дегустација неколико врста вина и вињака, уз кратко предавање о основама сензорике, винској култури и начину конзумирања вина.

  rub 4
Изузетно смо захвални на гостопримству и јако сликовитим и јасним објашњењима која су студентима у великој мери помогла да боље разумеју производни процес и лакше овладају градивом предмета Технологија вина и алкохолних пића.

rub 3

 

 

Контакт

Булевар Ослобођења 124
16000 Лесковац
Телефон: +381 (16) 247-203
факс: +381 (16) 242-859
емаил: tehfak@ni.ac.rs7
АКРЕДИТОВАНИХ СТУДИЈСКИХ ПРОГРАМА

14th Symposium

rsz 314 s1 
50
НАСТАВНИКА И САРАДНИКА

Информатор за студенте

video

 
 
 


22
ЛАБОРАТОРИЈЕ