четвртак, 08 новембар 2018 08:39

Студенти Технолошког факултета на Београдском сајму висококвалитетне хране "Belgrade Food Show"


thumbnailUSAУ Београду је петог и шестог новембра 2018. године одржан први Београдски сајам висококвалитетне хране "Belgrade Food Show" на ком је своје   висококвалитетне производе     из индустрије   воћа, поврћа, меса и млечних производа представило више од 80 излагача из Србије и региона. Манифестација је организована од стране Америчке агенције за  међународни развој (УСАИД)   и Асоцијације   за промоцију српске хране, а у оквиру пројекта за конкурентну привреду који подржава српску прехрамбену индустрију, са посебним фокусом на сектор воћа и   поврћа.  Асоцијација за промоцију   српске хране је партнер Пројекта у креирању одрживе платформе за промоцију српских производа и позиционирање као регионалног лидера у   висококвалитетној прехрамбеној  индустрији.

IMG 0470

IMG 0465На позив организатора, а после запаженог учешћа на националном студентском такмичењу "EcoTrophelia" Србија 2018, студентски тим Технолошког факултета из Лесковца којим је руководила др Ивана Карабеговић, је током "Belgrade Food Show на штанду -Удружења прехрамбених технолога Србије - презентовао свој производ МАСТЕФ – нискокалорични свежи сир од козје сурутке и млека са додатком лековитог биља.
IMG 0471Током два дана трајања сајма експерти познатих светских компанија ове области детаљно су изложили одговоре на кључна питања и представили кораке (амбалажа, сертификати, логистика, дистрибуција) који чине успешан пут ка тржишту једног произвођача висококвалитетне хране, како створити премиум производе, унапредити видљивост бренда, могућностима за инвестиције. Кроз остала стручно-едукативна излагања, студије случаја и панеле многобројни стручњаци из овог сектора говорили су о новим светским и регионалним трендовима у индустрији хране, унапређењу тржишта и представити најбоље прилике за регион с циљем постизања успеха и на међународном тржишту. Догађај је окупио домаће и стране купце, регионалне произвођаче и дистрибутере висококвалитетних прехрамбених производа који су били у прилици да се упознају, дођу до нових продајних уговора, развију нова пословна партнерства и идентификују инвестиционе могућности.

Контакт

Булевар Ослобођења 124,
16000 Лесковац
Телефон: +381 (16) 247-203
факс: +381 (16) 242-859
емаил: tehfak@ni.ac.rs

Видео презентација

pogledaj video                 

20-21 October 12th Symposium

12simp

 

Наш факултет на друштвеним мрежама:

fb button wiki button