Докторска дисертација
НАПОМЕНА О АУТОРСКИМ ПРАВИМА:
Овај текст сматра се рукописом и само се саопштава јавности (Члан 7. Закона о ауторским и сродним правима, „Сл. Гласник РС“, бр. 104/2009, 99/2011 и 119/2012)
Ниједан део ове докторске дисертације не сме се користити ни у какве сврхе, осим за упознавање са њеним садржајем пре одбране дисертације.

ИЗВЕШТАЈ О ОЦЕНИ ДОКТОРСКЕ ДИСЕРТАЦИЈЕ

Докторска дисертација
НАПОМЕНА О АУТОРСКИМ ПРАВИМА:
Овај текст сматра се рукописом и само се саопштава јавности (Члан 7. Закона о ауторским и сродним правима, „Сл. Гласник РС“, бр. 104/2009, 99/2011 и 119/2012)
Ниједан део ове докторске дисертације не сме се користити ни у какве сврхе, осим за упознавање са њеним садржајем пре одбране дисертације.

ИЗВЕШТАЈ О ОЦЕНИ ДОКТОРСКЕ ДИСЕРТАЦИЈЕ

Желите да поделите вашу причу са нама? Пошаљите нам маил на Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели. и ми ћемо Вас контактирати
__________________________________________________________________________________________________   

 - drag cvetkДрагана Цветковић дипломирани инжењер органско хемијских технологија и полимерног инжењерства. Руководилац развоја "Nevena Color".
 - Смер:органскo - хемијска технологија и полимерно инжењерство

Технолошки факултет у Лесковцу сам уписала школске 1996/97 године. Дипломирала сам 2002. године на смеру Органска хемијска технологија и полимерно инжењерство. Радим у фабрици за производњу боја и лакова Nevena Color у Лесковцу од 2005. године. Nevena Color бележи стални раст производње боја, лакова, разређивача и других хемијских производа за широку потрошњу и индустријске потребе и постаје један од значајних произвођача у овој индустријској грани.
У фабрици обављам посао руководиоца у лабораторији развоја и контроле. Искуство стечено на предавањима и практичним вежбама на Технолошком факултету користим у свом садашњем раду. Ова искуства су ми у великој мери помогла приликом развоја нових технологија и нових производа у циљу повећања асортимана производа
_________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________   
VANESA CVET - Ванеса Цветковић, дипломирани инжењер органско хемијских технологија и полимерног инжењерства.Шеф лабораторије у "Autostop Interiors" Лесковац.
-  Смер:органско-хемијска технологија и полимерно инжењерсво

Завршила сам Технолошки факултет у Лесковцу, смер Органско-хемијска технологија и полимерно инжењерсво, пре него што је уведен нови систем студиранаја по Болоњи. Обимна и корисна предавања и вежбе од стране квалитетних професора и асистената су допринела томе да стекнем знање које сада могу са задовољством да применим.
Радим као шеф лабораторије у фирми „Аутостоп Интериорс“ у Лесковцу која се бави шивењем кожних пресвлака и текстилних патосница за врхунског произвођача аутомобила „Тоyота“. У току је и развој нове линије за производњу вештачке коже где као инжењер полимерног инжењерства имам прилике да дирекно применим стечено знање са факултета. Самим тим је и јединствени изазов, јер је ово једина фабрика тог типа у Србији.
_____________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________   

sm.png- Сања Митић  дипломирани инжењер технологије. Менаџер система квалитета Југпром д.о.о
- Студијско подручје: Прехрамбено инжењерство
- Студент III годинe докторских студија,студијско подручје: Технолошко инжењерство

Рођена сам 1983. године у Нишу. Након завршене прехрамбено хемијске школе „Ратко Павловић“ у Нишу, школске 2002/2003. године уписала сам прву годину студија на Технолошком факултету у Лесковцу, дипломирала сам 2008. године, на смеру прехрамбено инжењерство са средњом оценом 9,06 у току студија и оценом 10 на дипломском, у складу са старим програмом студија у трајању од X семестара. Након дипломирања 2008. године успешно сам завршила летњу школу масене спектрометрије коју је организовао Универзитет у Нишу у сарадњи са Универзитетом Pierre & Marie Curie из Париза. Знање које сам стекла на Технолошком факултету у Лесковцу по први пут сам званично употребила јуна 2009. године када сам се запослила као технолог приправник у фирми „Wunder д.о.о.“, Ниш. Након завршеног приправничког стажа, наставила сам са радом на пословима технолога у производњи у истој фирми. У оквиру овог посла стекла сам искуство и проширила знање у области: производња и стандардизација кондиторских производа, а у складу са захтевима: HACCP система (систем за безбедност хране), ISO 9001 (систем менаџмента квалитетом) i IFS (међународни стандарда за храну) стандарда. На овом радном месту имала сам прилике да се сретнем са производњом производа реномираних робних марки као што су: METRO Cash & Carry (ARO и Horeca Select), Mеркатор С (Lumpi), Бамби – Јужни банат (Juhu) и многих других. Маја 2013. године почињем са радом и још увек радим у фирми за примарну производњу, откуп, прераду и извоз воћа и поврћа „Југпром д.о.о.“, Лесковац, на радном месту Менаџер система квалитеа (QМS). Основно усмерење послова на овом радном месту је у правцу контроле квалитета производа и процеса, усаглашавање са захтевима купаца, праћење примарне производње и стандардизација производа, а у складу са захтевима HACCP sistema, ISO 9001, FSSC 22000 (ISO 22000 + PAS 220 + додатни захтеви, GFSI групације) i Global G.A.P стандарда. Фебруара 2015. године фирма Југпром д.о.о., проширује своју делатност на производњу жестоких алкохолних пића па сходно томе у опису мог ангажовања улази и контрола квалитета и стандардизација жестоких алкохолних пића. Стечено знање на Технолошком факултету у Лесковцу као и обим и начин пословања ове фирме су ми пружили могућност да остварим сарадњу и добро упознам колеге из иностраних компанија, како из Европе тако и из Руске Федерације.

Свако гради сопствену пирамиду успеха са погледом какав жели. Потруди се да будеш задовољан то је знак да је пројекат успешан или је пак на добром путу
_________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________   

vladf spasic- Владимир Спасић, мастер инжењер технологије. Технолог у компанији ,,Нектар“ – ДОО ,,Хани Делишес“ Владичин Хан.
- Студијски програм: Прехрамбена технологија и биотехнологија, генерација 2010. 

Основне студије на Технлошком факултету у Лесковцу уписао сам  2010.  године, а завршио 2014 на студијском програму Прехрамбена технологија и биотехнологија. Исте године уписао сам мастер студије на истом студијском програму.  Мастер рад на тему: ,,Садржај и антиоксидативна активност полифенола брашна од жутог кукуруза“, одбранио сам 29. септембра 2015. године  код  проф. др  Наде Николић.Са сигурношћу могу рећи да су студентски дани најлепши део живота једног човека. На Технолошком факултету сам поред стеченог знања упознао дивне људе и искрене пријатеље.Одмах након дипломирања почео сам да обављам приправнички стаж у компанији ,,Нектар“ – ДОО ,,Хани Делишес“ Владичин Хан  на позицији технолога приправника. Након завршеног приправничког стажа  у трајању од годину дана засновао сам  радни однос у истој компанији на позицији Технолога у Хладњачи. Знање стечено на овом факултету ми у многоме помаже, јер сам скоро свакодневно у ситуацији да га у пракси примењујем. Посебно ми је драго јер радим у свом родном месту и бавим се послом за који сам се школовао.
_________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________   

bojan.p.png- Бојан Павловић, дипломирани инжењер хемијског и биохемијског инжењерства. Комунални инспектор у ГУ Лесковац.
- Смер: органска - хемијска технологија и полимерно инжењерство, генерација 1993. 

Уписао сам студије на Технолошком факултету у Лесковцу по тзв. „старом програму“.Предавања су била квалитетна као и практичне лабораторијске вежбе.Схватио сам да са нашим факултетом имам велику перспективу и трудио се да марљиво учим.Знало је бити напорно али уједно и врло забавно јер сам стицао знања из области науке која ме је интересовала.Студирајући упознао сам дивне професоре који нису само врсни предавачи већ и дивни људи, као и пријатеље за цео живот.
Када бих могао да бирам поново уписао бих опет Технолошки факултет у Лесковцу!

_________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________ 

sandra stam- Сандра Стојановић,мастер инжењер технологије. Асистент на Технолошком факултету у Лесковцу.
- Студијско подручје: Прехрамбена технологија и биотехнологија, генерација 2010.

Основне студије Технолошког факултета у Лесковцу завршила сам 2014. године са просечном оценом 10.00, а мастер студије годину дана касније такође се просечном оценом 10.00 и оценом 10 на дипломском испиту. Студентске дане памтим као јако леп период свог живота у коме сам поред знања и нових искуства стекла дивне пријатеље и успомене за цео живот. Имати висок просек и завршавати испите у року не значи, како многи мисле, ускраћивање за друштвени аспект живота. Уз добру организацију постигла сам све: и да учим и да излазим, путујем, дружим се... Била сам активни члан Студентског парламента, вршила функцију Студента продекана, посећивала студентске скупове и конференције, учествовала у спортским такмичењима, организовала хуманитарне акције, журке, радионице...  Сав уложени труд се исплатио већ током самих студија, јер сам била корисних државних стипендија (стипендија „Доситеја“, Константивнова стипендија..) и добитник многобројних награда (Повеља Универзитета у Нишу, Златни знак Универзитета у Нишу, Октобарска награда града Лесковца и др.) што ми је  помогло да се као јако млада осамосталим . Тренутно сам студент треће године докторских студија на свом матичном факултету, запослена као асистент  и истраживач на пројекту. Ангажовање у настави је нешто што сам одувек желела и што ме испуњава. Трудим да својим студентима на адекватан начин  пренесем знања која сам стекла током студирања, али и да их мотивишем да пред себе постављају високе циљеве и да сањају велике снове.  Бављење науком је јако динамично и интересантно, занимање које обузима живот чак и када нисте на послу и у које се врло брзо заљубите.  Срећна сам јер се бавим послом који волим и који ми омогућава стална напредовања и усавршавања, и захвална на подршци и свим пруженим приликама. 
„Све је могуће, све је на дохват руке, само се човек не сме предати. Тешко је док се не одлучиш, тада све препреке изгледају непрелазне,  све тешкоће несавладиве. Али када се откинеш од себе неодлучног, када победиш своју малодушност, отворе се пред тобом неслућени путеви, и свет више није скучен ни пун претњи“ 
(Меша Селимовић, Дервиш и смрт)
_________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________      

dragan s.png

- Драгана Стојчевић, дипломирани инжењер технологијеПредузетница, власница занатске радње „Галатеа козметика“ из Лесковца.
- Студијско подручје: Фармацеутско - козметичко инжењерство, генерација 2004. 

2004. године уписала сам студије на Технолошком факултету у Лесковцу по тзв. „старом програму“. Од првог дана студирања било ми је јасно да сам пронашла област науке којом желим да се бавим. Предавања су била веома квалитетна, али сам много више уживала на практичним лабораторијским вежбама. Сваког дана сам пуна елана улазила у лабораторију и сваку вежбу одрађивала са пуно ентузијазма, поносна што сам експерименталним радом дошла до нових сазнања. Упознала сам много младих људи, колега који су као и ја гајили љубав према природним наукама, али и изванредне професоре који су несебично делили своја знања стечена мукотрпним радом. Желела сам да се усавршавам и да наставим школовање у овој области, али су се моји приоритети у неком тренутку променили и своју енергију сам усмерила у другом правцу - ка оснивање породице, супругу, детету.
Сада сам предузетник, власник занатске радње „Галатеа козметика“ која производи природну козметику и ручно рађене сапуне. Полазна тачка у креирању властитих рецептура за сапуне и козметику су знања стечена на Технолошком факултету. Захваљујући професорима који су ме научили да се не задовољим половичним и непотпуним резултатима, ја сам данас оспособљена да самостално екпериментишем у својој малој лабораторији, месецима радим на једном производу све док га не доведем до ивице савршенства. Веома сам задовољна и срећна што се бавим послом којим волим, захвална Технолошком факултету што ми је омогућио да испољим своју креативност и љубав према природним наукама претворим у практичан и користан занат. Лица задовољних корисника моје козметике говоре да сам на правом путу.
Никад не одустајте од својих снова. Сањајте, желите, волите!
_________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________

                                                                                                                                                    < <  2 3 4 5 > >

Желите да поделите вашу причу са нама? Пошаљите нам маил на Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели. и ми ћемо Вас контактирати.
_________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________
cm.png

- Стојан Манчић мастер инжењер технологије. Приватни предузетник власник "CRAFT" пиваре.
- Студијско подручје: Прехрамбено инжењерство 
- Студент прве године докторских акдадемских студија на Технолошком факултету у Лесковцу.

Стојан С. Манчић, мастер инжењер технологије, рођен је 3. маја 1994. године у Лесковцу. Основну школу „Бора Станковић“ у Вучју, завршио је са одличним успехом. Средњу школу ,,Светозар Крстић-Тоза“, смер Прехрамбени техничар, завршио је 2013. године у Вучју.
Школске 2013/14 године, уписао је Технолошки факултет у Лесковцу, на коме је дипломирао 17.8.2017. године, са просечном оценом 9,6. Школске 2017/2018 године, такође на Технолошком факултету у Лесковцу, уписује мастер академске студије, које завршава 28.9.2018. године са просечном оценом 10. Одбрана дипломског рада, који носи назив „Утицај различитих извора угљеника и концентрације на продукцију антибиотика помоћу Streptomyces hygroscopicus“, успешно је завршена, такође са оценом 10. Докторске академске студије уписао је 2018. године, на студијском подручју Технолошко инжењерство, на Технолошком факултету у Лесковцу као студент на буџету.
Захваљујући стеченом знању на основним и мастер академским студијама и великом труду и залагању професора Технолошког факултета у Лесковцу студент се отиснуо у воде "CRAFT" пиварства. Играјући се са различитим укусима и врстама слада и хмеља успео је да направи две врсте "CRAFT" пива. Иако се Стојан тренутно бави кућним пиварством жеља му је да покрене производњу у свом родном крају уз помоћ локалне самоуправе и професора Факултета.
_________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________

nenad s- Ненад Станојевић маст. инг. технологије. Институт ВИП Центар д.о.о. Лесковац
- Студијскo подручје: Прехрамбена технологија и биотехнологија,Генерација: 2013. 

Основне студије на Технолошком факултету у Лесковцу, Универзитета у Нишу, сам уписао 2013. године, а дипломирао 2017. године са просечном оценом 9,23. Исте године сам уписао мастер студије на истом факултету, а мастер рад одбранио 2018.године на тему „Екстракција уља из кукурузне клице: статистичка оптимизација и моделовање процесних услова екстракције“ под менторством проф. др Оливере Стаменковић. Мастер студије сам завршио са просечном оценом 10,00. 
У току мастер студија сам био на стручној пракси у Институту за превентивни инжењеринг и прелиминарно пројектовање – Институт ВИП Центар д.о.о., где и сада радим. У Институту радим од новембра 2018. године као менаџер за превентивни инжењеринг и прелиминарно пројектовање. За време стажирања од 6 месеци сам стекао основна знања за обављање послова безбедности и здравља на раду, заштите од пожара и стандардизације постројења и разних организација, која ми данас доста помажу у послу. Сада имам сертификате за 4 стандарда: ISО 9001:2015 – Систем менаџмента квалитетом (QМС), ISO 9001:2015  – Систем менаџмента животном средином (ЕМС), (QMS), ISO 14001:2015– Систем менаџмента безбедношћу и здрављем на раду и HACCP – Hazard Analysis Critical Control Pointт и радим за сертификациону кућу TÜV NORD  из Немачке. Сертификате за ISО стандарде сам добио од стране EUROPEAN REGISTER OF CERTIFICATED AUDITORS (ERCA).
На факултету сам стекао знања која су ми од великог значаја на пословима стандардизације, пре свега за стандарде који се односе на храну. Своја знања и даље ширим кроз разне обуке и сарадњу са старијим колегама.
_________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________

rsz 1nat6asa rad

- Наташа Радмановац, сада Стаменковић, мастер инжењер технологије, Асистент на Технолошком факултету у Лесковцу.
- Студијско подручје: Текстилне технологије, генерација 2007.
- Студент академских докторских студија, студијско подручје: Технолошко инжињерство.

Рођена сам 1988. године у Брусу. После завршетка средње Техничке школе у Крушевцу, 2007. године уписала сам Технолошки факултет у Лесковцу на студијском програму – текстилне технологије, смер – текстилно инжињерство. На самом почетку студија све је изгледало тешко и непознато, али за само пар месеци уз подршку колега и труд професора да нам пренесу своје знање сам схватила да сам на правом месту. Дипломирала сам 2011. године са просечном оценом 8,13 (осам и 13/100) и те исте године уписала мастер академске студије на Технолошком факултету у Лесковцу, које сам завршила октобра 2012. године са просечном оценом 9,10 (девет и 10/100) и оценом 10 (десет) на дипломском испиту и ангажована као сарадник у настави. Своје усавршавање и разоткривање нових тема о текстилу наставила сам на докторским студијама, које сам уписала 2013. године, такође на Технолошком факултету, на ком сам запослена као асистент. Сада са сигурношћу могу рећи да је Технолошки факултет у Лесковцу био мој прави избор, јер поред стеченог знања сам упознала врхунске професоре, дивне људе и праве пријатеље.
Потребно је само „Знати, мислити, сањати. То је све.“ (В. Иго)
_________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________

                                                                                                                                                  < < 1 . 3 4 5 > >

Контакт

Булевар Ослобођења 124
16000 Лесковац
Телефон: +381 (16) 247-203
факс: +381 (16) 242-859
емаил: tehfak@ni.ac.rs8
АКРЕДИТОВАНИХ СТУДИЈСКИХ ПРОГРАМА

ПРОМО СПОТ

tflpromospot50
НАСТАВНИКА И САРАДНИКА

Студентски радови 2020

rsz izlozba studentskih radova 2020 slika 
22
ЛАБОРАТОРИЈЕ