prehrambeno biotehnoloske nauke

 

 

 

 

Шеф катедре:
проф. др Нада Николић

Чланови катедре:
проф. др Живомир Петронијевић
проф. др Миодраг Лазић
проф. др Драгиша Савић
проф. др Нада Николић
проф. др Зоран Тодоровић
проф.др Влада Вељковић
др Славица илић
др Ивана Карабеговић
др Бојана Даниловић

Сарадници:
др Саша Савић
др Сања Петровић

 

Предмети


Технологија слада и пива
Технологија вина и алкохолних пића
Технологија воћа и поврћа
Технологија меса
Техологија угљених хидрата и кондиторских производа
Технологија жита и брашна
Технологија млека и млечних производа
Технологија дувана
Основи конзервисања
Микробиологија хране
Контрола и системи квалитета
Општа микробиологија
Индустријска микробиологија
Молекуларна генетика
Микробне активне супстанце
Ензимско инжењерство
Технологија биополимера
Кинетика биопроцеса
Биопроцесно инжењерство
Технологија микробне биомасе
Биореактори
Биопроцеси у заштити околине
Фармацеутска биотехнологија


Исхрана људи
Примена ензима у прехрамбеној индустрији
Производња функционалне хране
Тексиколошки аспекти прехрамбене индустрије
Физиологија индустријских микроорганизама
Генетика индустријских микроорганизама
Биотрансформације
Пробиотици и стартер културе
Industrial Ecology and Zero Emission (Индустријска екологија и концепт нулте емисије)


Савремена достигнућа у прехрамбеној технологији
Одабрана поглавља фармацеутске биотехнологије
Одабрана поглавља ензимског инжењерства
Имобилисани ензимски системи у биотехнологији
Одабрана поглавља биохемијског инжењерства
Одабрана поглавља биохемијског инжињерства
Одабрана поглавља индустријске микробиологије

Контакт

Булевар Ослобођења 124,
16000 Лесковац
Телефон: +381 (16) 247-203
факс: +381 (16) 242-859
емаил: tehfak@ni.ac.rs

Видео презентација

pogledaj video                 

 

Наш факултет на друштвеним мрежама:

fb button wiki button